Tabata

  • tabata

Träna 4 minuter och bli både starkare, snabbare och få bättre kondition på kort tid.

Tabata är en sk. HIIT (High-intensity interval training) där man under en runda på 4 minuter kör 8 intervaller a' 20 sekunder med 10 sekunder vila mellan varje intervall. Målet är att man ska köra varje intervall på max, alltså 100% för att uppnå bästa resultat. Med andra ord "Det ska vara tokjobbigt" Normalt kör man 4-6 rundor och variationsmöjligheterna är oändliga.

Några exempel på övningar

Burpees:

  • Enligt mig en av de bästa övningar som finns. Rätt utförd så tränas hela kroppen.

Push up (armhävning):

  • Finns i mängd olika varianter, tränar bröst, axlar och armar.

Squat

  • Stärker sätesmusklerna och framsida lår.

Mountain climber

  • En kardio övning som aktiverar hela kroppen

Situps eller plankan

  • Stärker upp mage

Utöver detta så finns det i princip hur mycket övningar som hellst att välja.

Fördelar

En stor fördel med tabata förutom träningseffekterna är att den kan genomföras var som hellst, inne ute på sommaren eller vintern och inte nog med det, vem som hellst kan delta, ung, gammal, nybörjare eller elit. Alla kommer att få resultat.

Historia

Doktor Izumbi Tabata tog fram träningsformen när han testade den på speedskatinglandslaget i Japan. Träningsformen visade sig ha mycket bra effekt på konditionen samt mjölksyreträningen. Den 4 minuter långa träningsformen visade sig ha bättre effekt än en timmas lågintensivträning, såväl på det anaeroba som aeroba energisystemet. Den stora skillnaden mot andra träningsformer var att man på väldigt kort tid kunde uppnå väldigt stora effekter.

Lite exempel från youtube

Reservtider

Nu finns det reservtider varje vecka, som är bokningsbara tidigast måndag 08:00 samma vecka. Detta för att förhindra långa väntetider samt att det skall vara lättare för dig att byta tid om du behöver.

Betala med kort

För att minska hanteringen av kontanter kan du som kund nu betala med kort. Teminalen klarar kort med chip. Detta gör att betalningen blir säkrare och enklare.

Avbokning av tid

Då väntelistan för att behandlas hos mig är lång, så debiteras alltid ej avbokad tid kund. Avbokning ska ske så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan avtalad tid.

Kontakt

Stockholms Aktiva Fötter

Maria Krantzonsväg 24

194 56 Upplands Väsby

Tfn:

0704035797

Epost:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kundtjänst

Sociala medier